e-prasmju nedēļa Latvijā Get Online Week 2013 Digital Agenda for Europe

Latvija gatava E-prasmju nedēļai!

Nr.3.
2013. gada 14. martā
 

Latvija ir gatava, lai atklātu E-prasmju nedēļu 2013, kas norisināsies no 18.līdz 24.martam un ir organizēta European Get Online week 2013 iniciatīvas ietvaros. Eiropas E-prasmju nedēļu 2013 organizē Telecentre-Europe, kas apvieno 37 IKT nozares asociācijas no 27 Eiropas valstīm un to atbalsta Get Online Week Alliance starptautiskie IKT nozares uzņēmumi: Accenture, Liberty Global un Microsoft, kā arī Eiropas Komisija. Kopā Eiropas E-prasmju nedēļā iesaistījušās 30 valstis.

E-prasmju nedēļas aktivitātēs Latvijā iesaistījušies vairāk nekā 300 partneri: IKT nozares uzņēmumi, ministrijas, pašvaldības, skolas, bibliotēkas un nevalstiskās organizācijas. Kopā plānoti vairāk nekā 700 pasākumi 85 novados un pilsētas visā Latvijā.


Saskaities!


Latvija līdz šim ir bijuši viena no visaktīvākajām Eiropas E-prasmju nedēļas dalībvalstīm. Lai arī 2013. gadā Latvija būtu visaktīvākā, aicinām katru, kas piedalās e-prasmju nedēļas aktivitātes, saskaitīties!

E-prasmju nedēļas laikā Get Online Week 2013 ietvaros darbosies digitālais skaitītājs-aptauja kas ļaus tiešsaistē uzskaitīt visus E-prasmju nedēļas dalībniekus Latvijā. Dati par Latvijas dalībnieku skaitu tiks summēti arī Eiropas mērogā. Skaitītājs sāks oficiāli darboties 18.03.2013 plkst. 00.00 un tiks slēgts 24.03.2013 plkst. 23:59. Anketu aizpildi var veikt gan katrs galalietotājs, gan pasniedzējs vai mācību centra/organizācijas koordinators.


Vairāk kā 700 dažādu pasākumu – izvēlies!


Lai piedalītos E-prasmju nedēļas aktivitātes un pasākumos, aicinām iepazīties ar E-prasmju nedēļas pasākumu kalendāru.

Tas ļaus atlasīt pasākumus, kas ir tuvu Jūsu dzīves vietai, noskaidrot to norises datumu, kā arī aplūkot sīkāku informāciju par atlasītajiem pasākumiem.

Meklēšanai iesakām izmantot Google Chrome pārlūkprogrammu, jo ar citām pārlūkprogrammām meklētājs var darboties nekorekti!


Interneta Tiešraides

No 18. līdz 20. martam sekosim līdzi E-prasmju nedēļas aktivitātēm Interneta tiešraidēs. Tiešraides būs iespējams vērot www.eprasmes.lv mājas lapā.


Tiešraižu grafiks:


 18. marts 
 11.30 – 13.00E-prasmju nedēļas atklāšanas pasākums – diskusija: “IKT prasmes Latvijas ekonomiskai izaugsmei un nodarbinātībai: politikas veidotāju diskusija"
 14.00 – 16.00Interaktīva pārraide-diskusija jauniešiem “Jauniešu IKT zināšanu pilnveide un iesaiste darba tirgū"
 19. marts 
 9.30 – 16.00Konference – tiešraide “Digitālais piedzīvojums"
 
 20. marts 
 10.00 – 13.00Seminārs mazajiem un mikro uzņēmumiem “MMU digitālā vide"
 13.00 – 14.00Tiešsaistes nodarbība "Modernā patērētāju paradumi un mobilā mārketinga attīstības tendence"
 14.00 – 15.00Tiešsaistes nodarbība "Bezmaksas video veidošanas rīks un tā izmantošanas iespējas"
 
 Sīkāk ar E-prasmju nedēļas tiešraižu programmu varat iepazīties mājas lapā.

E-prasmju nedēļas testi un konkursi

E-prasmju nedēļas laikā ikvienam interesentam ir iespēja piedalīties aizraujošos E-prasmju nedēļas konkursos un testos:

 • Sertificējiet savas datorprasmes un iegūstiet e-Guardian sertifikātu
 • Pārbaudi savu gatavību darba tirgum ar Skillage testu!
 • Tildes Birojs aicina pārbaudīt latviešu valodas zināšanas
 • Atvērto durvju dienas un konkurss portālā letonika.lv
 • Konkurss "Runājošās pasakas" un aktivitāte jaunākajiem E-prasmju nedēļas dalībniekiem
 • Pārbaudi savu datoru!
 • Konkurss "Kā es redzu elektronisku valsts pārvaldi?"
 • Zināšanu tests "Es - elektroniskā vidē"
 • Stāstu konkurss "Mana pieredze izmantojot e-pakalpojumus"

Stāstu konkurss "Mana pieredze izmantojot e-pakalpojumus" šeit!


IKT karjeras diena

21. martā E-prasmju nedēļas ietvaros Latvijā notiks IKT karjeras diena. Pasākuma mērķis ir dot iespēju 9. līdz 12. klašu skolēniem iepazīties ar IKT nozari saistīto profesiju noslēpumiem, apmeklējot ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijām saistītos uzņēmumus un organizācijas.

Skolēniem un skolotājiem būs iespējams iepazīties ar IKT saistītām profesijām un apmeklēt seminārus. IKT karjeras dienas pasākumus apmeklēs skolēni un skolotāji no Rīgas, Jelgavas, Smiltenes, Dobeles, Preiļiem, Kuldīgas, Ogres, Ventspils un Lielvārdes.

IKT karjeras dienas dalībniekus uzņems 13 Latvijā pazīstami uzņēmumi un organizācijas AS Exigen Services Latvia, VSIA Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, Kuldīgas Galvenā bibliotēka, AS RIX Technologies, AS Digital Mind, Liepājas Universitātes Zinātnes un inovācijas parks, SIA FMS, AS Swedbank, Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra un tās Austrumu reģionālā nodaļa, Rīgas Centrālā bibliotēka, Accenture Latvijas filiāle un Microsoft Latvia.


Uzzini par E-prasmju nedēļu novados!

E-prasmju aktivitātes notiks visā Latvijā, novadu, pagastu un pilsētu koordinatori aicina piedalīties visdažādākā vecuma iedzīvotājus. Šajā ziņu izlaidumā īss ieskats dažas Latvijas novadu aktivitātēs, bet aicinām arī citus novadus pastāstīt par to kā E-prasmju nedēļa notiks Jūsu pašvaldībā!


E-prasmju nedēļas laikā ar datoru dāvinājumu atklās reģistrāciju senioru bezmaksas datorapmācībām "Pieslēdzies, Latvija!"

E-prasmju nedēļas laikā Lattelecom sociālās iniciatīvas projekts "Pieslēdzies, Latvija!" viesosies piecos Latvijas sociālās aprūpes centros, uzdāvinot 52 datorus un veicot senioru apmācību. Paralēli, ar Latvijas Pašvaldību sociālās aprūpes institūciju apvienības starpniecību, 63 datori nonāks arī citos sociālās aprūpes centros, sniedzot iespēju senioriem spert pirmos soļus mūsdienu tehnoloģiju apzināšanā un būt sociāli aktīviem.

Pasākumu norises vietas un laiks

PilsētaVietaLaiks
Rīga Sociālais aprūpes centrs "Mežciems",
Malienas iela
18.marts no plkst. 13:00 – 16:00
Tērvete Sociālais aprūpes centrs "Tērvete", "Mežmalieši", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads 19.marts no plkst. 11:00 – 16:00
(Pusdienu pauze no 12:00 – 13:00)
Rēzekne Rēzeknes pensionāru sociālais centrs, Rēznas ielā 41 20.marts no plkst.12:00 – 16:00
(Pusdienu pauze no 13:10 – 14:00)
Ventspils Pansionāts un bērnu nams "Selga", Kuldīgas 237 21.marts no plkst. 12:00 – 16:00
(Pusdienu pauze no 13:00 – 14:00)
Valmiera Pansionāts "Valmiera",
Rīgas iela 55
22.marts no plkst. 11:00 – 15:00
(Pusdienu pauze no 12:00 – 13:00)

No 18.marta līdz oktobrim ikviens interesents pēc 50 gadu vecuma var pieteikties bezmaksas datorapmācībām, kas norisināsies no maija līdz novembrim visā Latvijā, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000822, kā arī pašiem vai ar kāda datorpratēja palīdzību aizpildot pieteikumu www.piesledzieslatvija.lv. Arī skolotāji aicināti pieteikties, zvanot uz norādīto kontakttālruni.


Efektīva sociālo mediju izmantošana komunikācijā ar klientu

Jelgavā, 18. martā no plkst. 10.00 – 11.30, uz Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centru tiek aicināti uzņēmēji, uzņēmumu un iestāžu darbinieki un citi interesenti, lai klātienē uzzinātu par sociālajiem medijiem kā uzņēmumu un iestāžu galveno komunikācijas rīku. Jānis Palkavnieks, Draugiem.lv grupas runasvīrs stāstīs: Kā ar komunikācijas saturu? Pērc lētāk un saņem atlaidi. Vai to grib klients? Kā sniegt klientam to, kas viņam ir aktuāls?

Uzzini, kar citiem pasākumiem, kas notiks Jelgavā un Jelgavas novadā!


Apmācības mazajiem un mikro komersantiem

Krāslavā, 18. martā no plkst. 15.00 – 16.00 uz Krāslavas novada centrālo bibliotēku tiek aicināti uzņēmēji un uzņēmumu pārstāvji, lai uzzinātu par iespēju iesaistīties projekta "Informācijas Tehnoloģiju apmācības mazajiem un mikro uzņēmumiem konkurētspējas un produktivitātes veicināšanai" (līgums Nr. L-APA-12-0031) apmācībās, uzzinātu par pieejamajām apmācību programmām uzņēmumiem.

Uzzini par citiem pasākumiem, kas notiks Krāslavā!


LMT viedtālruņu aplikācijas

Preiļos, 22. martā no plkst. 12.00 – 13.00 uz semināru Preiļu Galvenajā bibliotēkā tiek aicināti visi interesenti, lai vairāk uzzinātu par Latvijas Mobilā telefona (LMT) piedāvātajām iespējam: viedtālruņiem, to tehniskajām iespējām, viedtālruņu operētājsistēmām, mobilo internetu un aplikācijām.

Šādi semināri 22. martā, E-prasmju nedēļas Mobilās piektdienas ietvaros notiks vairākās Latvijas pilsētās. Informācijai sekojiet līdzi pasākumu kalendārā.

Uzzini par citām aktivitātēm, kas notiks Preiļos!


Swedbank Internetbankas mācības

Visas nedēļas garumā, no 18. – 22. martam, vairākās Latvijas pašvaldību bibliotēkās notiks speciālas Swedbank Internetbankas mācības senioriem, lai palīdzētu iegūt teorētiskās un praktiskās zināšanas par internetbankas iespējām, drošību Internetā un vispārējām datoru jautājumiem.

Lai uzzinātu Jūsu dzīvesvietai tuvāko Swedbank pasākumu, lūdzu, sekojiet līdzi informācijai E-prasmju nedēļas pasākumu kalendārā.


Lauksaimniecības datu centrs iepazīstina ar saviem e-pakalpojumiem

Visas nedēļas garumā, no 18. – 22. martam, Lauksaimniecības datu centrs aicina iedzīvotājus, kas nodarbināti lopkopībā uz semināriem. Seminārā plānotas e-ievades apmācības LDC mājas lapā lopkopības nodarbinātajiem.

Lauksaimniecības datu centra semināru norises vietas skatīt šeit!


Rēzeknē notiks seminārs "E-prasmes uzņēmējiem"

2013.gada 22.martā Rēzeknē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi aicina uzņēmumu vadītājus piedalīties bezmaksas seminārā "E-prasmes uzņēmējiem".

Uzņēmēji seminārā varēs iepazīties ar valsts pārvaldes piedāvātajām jaunākajām e-iespējām uzņēmējiem un to ērtākas izmantošanas iespējām. Par šobrīd uzņēmējiem pieejamiem e-pakalpojumiem informēs VARAM, Valsts reģionālās attīstības aģentūra, Uzņēmumu reģistrs un Valsts ieņēmumu dienests.

Pasākuma laikā dalībnieki plašāk varēs uzzināt arī par Latvijas Valsts radio un televīzijas centra izstrādāto jaunāko produktu, SIA "Latvijas Mobilais Telefons" stāstīs par dažādām mobilo tālruņu aplikācijām, kuras atvieglo uzņēmēju ikdienu. Savukārt SIA "LatInSoft" stāstīs par IKT apmācībām mazajiem un vidējiem uzņēmējiem.

Semināra programmu un reģistrēšanos variet veikt VARAM mājas lapā.

Uzzini vairāk par pasākumiem Rēzeknē un Rēzeknes novadā!


E-prasmju nedēļa Jēkabpilī

Dažādi pasākumi visas nedēļas garumā notiks Jēkabpilī, gan Jēkabpils Tālākizglītības un Informācijas Tehnoloģiju centrā, gan citās norises vietās. Uz pasākumiem tiek aicināti seniori, jaunieši, lai uzzinātu par iespēju iegūt Eiropā atzītu datorprasmes sertifikātu, uzņēmēji, lai praktiskā seminārā apgūtu sava uzņēmuma mājas lapas izveidi, gan lauksaimnieki, lai iepazītos ar Lauku atbalsta dienesta e-pakalpojumiem.

Uzzini par visiem pasākumiem, kas notiks Jēkabpilī!


Uz Ventspili aicina Ventspils Digitālais centrs

No 18. – 22. martam Ventpils Digitālājā centrā norisināsies dažādi pasākumi un aktivitātes jauniešiem, skolēniem, uzņēmējiem, senioriem un ikvienam interesentam. Būs iespēja vērot tiešraides no ES mājas, Rīgā, piedalīties dažādos semināros, konsultācijās.

Dažādi pasākumi notiks arī Ventspils Centrālajā bibliotēkā, Pārventas bibliotēkā un citur.

Uzzini par citiem pasākumiem kas notiks Ventspilī un Ventspils novadā!


E-prasmju nedēļa Liepājas Universitātē

Uz dažādām aktivitātēm, no 18. – 22. martam Liepājas Universitāte aicina gan lielus, gan mazus interesentus. Jaunāko klāšu skolēniem būs iespējas apgūt pirmos soļus programmēšanā, vecāko klašu skolēni un ikviens interesents varēs uzzināt par E-studijām Liepājas Universitātē un Elektronisko resursu lasītāvu, savukārt skolotāji varēs uzzināt par iespēju, kā izmantot planšetdatorus un viedtālruņus izglītībā.

Vairāk par citiem pasākumiem kas notiks Liepājas Universitātē un Liepājā!


Vēl vismaz 700 citi aizraujoši pasākumi Latvijas pilsētās un novados

Vēl daudz aizraujošu citu pasākumu notiks visā Latvijā – sākot no Aizkraukles līdz pat Zilupei. Pasākumi jauniešiem, uzņēmējiem, lauksaimniekiem, senioriem un citiem. Izmantojiet šo vienreizējo iespēju: uzziniet par Jums tuvāko un interesējošo pasākumu www.eprasmes.lv sadaļā Pasākumu Kalendārs un piedalieties!


Par e-prasmju nedēļas partneriem:


Nacionālie koordinatori Latvijā:

Galvenie partneri:


Latvijas nacionālie partneri:

 LR Izglītības un Zinātnes ministrija;
 LR Ekonomikas ministrija;
 LR Ārlietu ministrija;
 LR Labklājības ministrija;
 LR Tieslietu ministrija;
 LR Zemkopības ministrija;
 LR Satiksmes ministrija;
 LR Finanšu ministrija;
 v/a Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra;
 Valsts Ieņēmumu dienests;
 LR Uzņēmumu reģistrs;
 Nodarbinātības valsts aģentūra;
 Valsts reģionālās attīstības aģentūra;
 Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra;
 Kultūras informācijas sistēmu centrs;
 VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs;
 Izglītības kvalitātes valsts dienests;
 Valsts izglītības satura centrs;
 Patērētāju tiesību aizsardzības centrs;
 Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde;
 VSIA Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs;
 VAS Ceļu satiksmes drošības direkcija;
 VAS Latvijas Valsts ceļi;
 v/a Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra;
 Nacionālais veselības dienests;
 Veselības inspekcija;
 Lauksaimniecības datu centrs;
 Lauku atbalsta dienests;
 Dabas aizsardzības pārvalde;
 Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija;
 Valsts zemes dienests;
 Valsts vides dienests;
 Vides pārraudzības valsts birojs.

Nozaru partneri:

 Baltijas Datoru akadēmija, SIA
 Accenture, Latvijas filiāle
 CERT.lv
 Datorzinību centrs, A/S
 Exigen ServicesLatvia, A/S
 Inbox.lv
 Interneta mārketinga asociācija;
 Latvijas Mobilais telefons, SIA
 Latvijas Universitātes Datorikas fakultāte;
 Microsoft Latvia, SIA
 Net-SafeLatvia Drošāka interneta centrs;
 Rīgas IT Demo centrs
 Lursoft, SIA
 Tilde, SIA
 SEB Banka, AS
 Swedbank, AS

Informatīvie partneri:

 www.nra.lv
 www.esmaja.lv
 www.skolotajs.lv
 www.1188.lv
 www.inbox.lv

Reģionālie partneri: pašvaldības, pašvaldību organizācijas un citas organizācijas Latvijas novados. Ar reģionālajiem partneriem iespējams iepazīties e-prasmju nedēļās Digitālajā kartē







Šis ir LIKTA jaunumu e-pasts.
Ja turpmāk nevēlaties saņemt jaunumus, atbildiet uz šo e-pastu, Subject laukā ierakstot 'Atsakos'.
Ar cieņu Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija.